Fra og med 01.01.2024 er det det krav om minimum 30 prosent vekting av klima- og miljøhensyn i offentlige innkjøp. Veiteknisk Institutt har god kompetanse på EPD for asfalt og hvordan dette kan benyttes som tildelingskriterium.
Veiteknisk Institutt utarbeider «Hovedplan vei» for kommuner. Formålet med hovedplanen er å dokumentere og presentere status på det eksisterende veinettet med mengder og tilstand, samt å beregne drifts- og vedlikeholdsbehovet for at det lokale veinettet over tid skal fremstå med ønsket veistandard.
Vi har et utvalg kurs for kompetanseoppbygging. Kursene arrangeres primært i våre lokaler på Høvik, men kan også holdes på Teams og internt hos kunden.
Veiteknisk Instutt har utstyr og bred kompetanse med IR-skanning (varmefotografering) av nylagte dekker. Dette er den beste metoden for å dokumentere et nylagt asfaltdekke.
Veiteknisk Institutt har anskaffet ny fotobil med 360° fotoutstyr for panoramabilder av veinettet. Bilen er også velegnet for fotografering av gang- og sykkelveier.
I samarbeide med Kontrollrådet tilbyr Veiteknisk Institutt sertifisering av produsenter av asfalt, tilslag, bitumen, bitumenemulsjon og PMB, i henhold til de aktuelle CEN-standardene.
Vi har asfalt- og steinlaboratorium som kan teste råvarene som skal inngå i din kontrakt. Veiteknisk Institutt har stor kompetanse innen fagfeltene vei, asfalt og pukk.
Vi tilbyr oppfølging av inngåtte kontrakter, råvarekontroll og oppfølging av arbeider under utførelse, samt varmefotografering av asfaltarbeider. Vi kan også kontrollere arbeidsresepter og prøver fra utlagte veidekker.
2020 var et dårlig år når det gjelder økonomi og helse, men det var samtidig året da mange av oss ble vant til å bruke teknologien på nye måter, som i videomøter, med alle de muligheter det gir. Vi tilbyr derfor nå videokonferanse for kommunemedlemmer.